Kipróbált
minőség
Minden saját márkás termék (NaturPiac, Xilovit, Neera, Nature7) minőségi vizsgálaton esik át, van róluk tanúsítványunk, nyomon követésünk, HACCP rendszerünk, a termékeket pedig mi magunk is fogyasztjuk. Sok alapanyag és termék egyenesen a termelőtől/gyártótól érkezik, ezzel csökkenteni tudjuk a kereskedelmi szállítmányozáskor keletkező környezetszennyezést is.
Több mint
életmód weboldal
Olyan cikkekből, írásokból idézünk ami mögött van tudomány és tudunk forrást megjelölni. A fellelhető tudásanyag alapján rálelhetsz egy harmonikus és tiszta életre vezető útra, hogy kiegyensúlyozottság és megelégedés követhesse életed ezt követő részét.
8.999,- Ft felett
ingyenes
Minden 8.999,- forint feletti vásárlást díjmentesen kiszállítunk országszerte. Rendelj kényelmesen és gyorsan otthonról, felejtsd el a sorban állást és a cipekedést.

Lenmagliszt

A lenmagliszt alapja, vagyis a lenmag

A lenmagot már több ezer éve termesztik és használják jótékony hatásai miatt. Régen még gyógyszerként, de ma már általában táplálék kiegészítőként, illetve ízesítőként alkalmazzuk elsősorban. A ruhaiparban is gyakran találkozhatunk vele, mivel a lenvászon is ebből a növényből készül. A modern kutatásoknak hála már kiderült jótékony hatása és tápanyagtartalma.

lenmag2-960-720.jpg

Az egyik legfontosabb és legjobb tulajdonsága, hogy Omega 3 és Omega 6 zsírsavakban gazdag, amik elengedhetetlenek a megfelelő és egészséges szívműködéshez, de védik még a csontokat is, illetve akár a pattanásokat is eltüntethetik. Rengeteg vitamin is található a lenmagban, A-, B-, C-, D-, és E-vitaminokat is tartalmaz, illetve gazdag ásványi anyag forrás.

A jótékony vitaminok és ásványi anyagok gyógyító hatásai mellett még az emésztést is segíti a magas rosttartalma miatt. A túlsúlyosoknak is érdemes kipróbálniuk, mert serkenti a zsírégetést, így akár még a fogyókúra alatt is segíthet. Sokféleképpen lehet felhasználni a lenmagot, ehetjük mag formájában, joghurtba, salátákba, vagy akár kenyérbe, zsemlébe keverve. Gyakran készítenek belőle olajat és lisztet. Figyeljünk rá, hogy napi 25 grammnál ne együnk többet, mert nagyban megnövekedhet a bevitt rostmennyiség, ami akár még hasmenéshez is vezethet. Ha ki szeretnénk használni a teljes vitaminforrást, akkor őrüljük meg a lenmagot, mivel az értékes tápanyagokat egy kemény kéreg védi, ami gátolja a tökéletes felszívódást. Ha más felhasználási módokat keresünk, akkor kipróbálhatjuk liszt formájában is.

Jobb liszt formájában fogyasztani?

A lenmag hidegsajtolásából jön létre a lenmagliszt, így kivonják belőle az olajat. Szerencsére nincs hátránya a sajtolásnak, mivel a legfontosabb tápanyagok, zsírok, ásványi anyagok és a rost megmaradnak a lisztben. A lenmaglisztnek is megvannak a jótékony hatásai a szervezetre, segíthet megelőzni a cukorbetegséget, segíti az emésztést, különböző bőrproblémák enyhítésére, kezelésére alkalmazható, jót tesz a tüdőnek és a májnak, illetve még az agyműködést is serkenti.

Kiválóan alkalmas főzésre és sütésre is, bátran használhatjuk a tojás helyett, mint kötőanyag. Szezámmagőrleménnyel 1:1 arányban keverve még egészségesebbé tehetjük. Tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes, így az ételallergiások és a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Webáruházunkban megtalál 250 grammos és 500 grammos kiszereléseket is.