Maca gyökér


A maca (latin nevén: Lepidium Meyenii), csak az Andokban termő növény, melyet évszázadok óta használnak. Termőterülete miatt először az Inkák kezdték el alkalmazni, de a technológia fejlődésével és a felfedezésekkel az egész világ megismerhette eme csodálatos növényt. Maca gyökér por

A maca egy gyökérzöldség és rendszertanilag a retekkel áll a legközelebbi kapcsolatban, kinézetük is rendkívül hasonló. A maca csak és kizárólag az Andokban nő természetes módon, 4200 m magasság felett. Rendkívül jól viszonyult az évszázadok alatt a környezeti viszonyokhoz. Számos előnnyel rendelkezik, ami miatt már több éve folyamatosan használják a világ legtöbb országában. Az egyik legfontosabb és legelőnyösebb hatása a hormonháztartásunk szabályozása és serkentése. E mellett még kiváló potencianövelő, energetizáló és állóképesség javító is, ráadásul az érzelmi állapotunk is javulni fog tőle. Rengeteg vitamin, ásványi anyag és nyomelem található benne. Foszfor, magnézium, kálcium, jód, vas, mangán, réz és cink is magas számban van benne jelen. A vitaminokból a jelentősebb mennyiséget a B-, C- és D-vitaminok adják. A szárított maca nagy része szénhidrát, és körülbelül 10%-10% a rost és fehérje tartalma. Nagymértékben tartalmaz még flavonoidokat és alkaloidokat, melyek nagyban segítik testünk egészséges működését.

Gyakran szokták különböző tápanyag kiegészítőkkel is keverni, mivel magas az aminosav összetétele. Kiváló választás lehet sportolóknak és testépítőknek is egyaránt, mivel javítja a fizikai teljesítményt és testi erőnlétünket. A hormonrendszer stabilizálása az egyik legelőnyösebb tulajdonsága. Segítségével erősíthetjük a petefészek és a herék működését, illetve javíthatjuk a hipotalamusz és a hipofízis működését.

Mivel nagyon magas a cinktartalma, ezért rendkívül hatásos a nők és férfiak szexuális életének felpezsdítésében. Nőknél javítja a progeszteron termelést és a sárgatest működést. Ezekkel javíthatjuk a fogamzás esélyét és az egészséges gyermekkihordást. A menstruációs fájdalmak enyhítésében is segíthet.

Férfiak esetében növeli a tesztoszteron termelést, gyorsítja a nemi érést és növeli a szexuális vágyat, valamint a prosztatagyulladást is csökkentheti.

Már eddig is rengeteg jó tulajdonsága volt, de szerencsére ez a lista még mindig nő. Az immunrendszerünket és a szellemi frissességünket is erősíti, növeli. Az erőnlétünk és állóképességünk is erősödni fog az erős immunrendszerünk miatt, illetve a fáradtság és a depresszió elűzésében is szerepet játszik.

Szinte mindig por formájában fogyasztjuk, melyet a gyökere lereszeléséből nyerünk ki. Általában turmixokba keverjük, mert így tudjuk befolyásolni az egzotikus, egyedi ízét. Naponta keverjünk 3-4 grammnyi port a turmixunkba és igyuk meg. Pár nappal az első alkalmazása után már éreznünk kell a különbséget.  Ajánljuk mindenkinek a fogyasztását, mert rengeteg olyan hatása van, melyek megváltoztathatják életünket.

Webáruházunkban jelenleg kapszula formájában érhető el.