Kipróbált
minőség
Minden saját márkás termék (NaturPiac, Xilovit, Neera, Nature7) minőségi vizsgálaton esik át, van róluk tanúsítványunk, nyomon követésünk, HACCP rendszerünk, a termékeket pedig mi magunk is fogyasztjuk. Sok alapanyag és termék egyenesen a termelőtől/gyártótól érkezik, ezzel csökkenteni tudjuk a kereskedelmi szállítmányozáskor keletkező környezetszennyezést is.
Több mint
életmód weboldal
Olyan cikkekből, írásokból idézünk ami mögött van tudomány és tudunk forrást megjelölni. A fellelhető tudásanyag alapján rálelhetsz egy harmonikus és tiszta életre vezető útra, hogy kiegyensúlyozottság és megelégedés követhesse életed ezt követő részét.
12.000,- Ft felett
ingyenes
Minden 12.000,- forint feletti vásárlást díjmentesen kiszállítunk országszerte.

0 - 5.999,- Ft rendelés esetén 1390,- Ft
6.000 - 12.000,- Ft rendelés esetén 990,- Ft a szállítási díj.

Citromsav 500g Naturpiac (étkezési)

Cikkszám: 568857
Ár: 591 Ft
Akciós ár 446 Ft
Raktáron (50+ db)
Termékleírás
A citromsav egy természetes vegyület, amely sok gyümölcsben és néhány zöldségben is előfordul, jellemzően a savanyú ízhatásúakban. Különösen sok található a citromban, amelytől a nevét is nyerte. Képlete: C3H4(OH)(COOH)3 vagy C6H8O7. Élelmiszeripari adalékanyag neve E330 és talán az összes közül ez az egyik legveszélytelenebb. Természetes citromléből nagy mennyiségben előállítható, de szintetikus úton is létre lehet hozni, mint tette azt Scheele először 1784-ben. Az élelmiszeriparban széleskörűen használják, háztartási szinten alkalmas például befőzéskor lekvárok, befőttek ízének javítására, enyhe savanyítására, levesek, főzelékek ízesítésére, sütemények, kelt tészták adalékanyagaként. Kenyérsütéskor például egy keveset a kovászhoz keverve markánsabb, karakteresebb kenyeret tudunk sütni vele. Otthoni készítésű limonádék, szörpök, teák ízesítésére is alkalmas. A másik nagy felhasználási területe a háztartási vízkőoldás, tisztítás a wc-től a fürdőszobán át a konyháig, fő előnye, hogy lényegesen veszélytelenebb, mint akár az ecet, akár más tisztító és vízkőoldó szerek. Bár viszonylag gyenge sav, gyermek kezébe azonban ez sem való, legyünk körültekintőek felhasználásakor. Kávéfőző vízkőtlenítésére az ecethez hasonlóan alkalmas, annak szúrós, visszamaradó szaga nélkül. Forraljunk egy adag vizet a főzőben, majd átöblítjük és máris főzhető benne az új adag kávé mellékíz és kellemetlen illatok nélkül.
Kapcsolódó termékek
Ár 1 990 Ft
Nincs készleten
Ár 1 294 Ft
Raktáron (50+ db)
Ár 294 Ft
Raktáron (50+ db)